Aerodinamički efekti pa i otpor nije baš tako jednostavan i ponekad izgled vara.Pitanje je kako opstrujava vazduh oko točkova i možda baš ta praznina (uski bokovi) stvara nizak pritisak i drag efekat. Nisu oni uštrojili motor da smanje poskakivanje već su digli bolid jer je to najednostavniji "lek" od poskakivanja ali negativno utiče na aerodinamiku pogotovo u brzim krivinama.Dosta je to komplikovano i pitanje šta sve treba promeniti da postanu konkurentni. Mada sve su to još uvek nagadjanja i malo više ćemo znati posle današnje trke.DzonyDLG wrote: Sun Mar 20, 2022 12:10 pm Onako laički gledano, nije mi baš najjasnije kako Mercedesovi bolidi imaju najveći otpor na pravcima a najtanju šasiju imaju na gridu. S' preda kada se uporedi njihov bolid sa ostalima, izgleda kao čačkalica. Šta to na njihovom bolidu stvara otpor?
VN Bahreina 18.-20.03.2022.
- Interceptor
- Sejo #95-B
Ne bih da uništavam nade fanova.
Tačno je da se koristi E10 gorivo ove godine.Bilo je priče o tome tokom cele zime.
Ono što mene buni je pitanje zamrzavanje razvoja bolida,da li to važi za ovu godinu ili ne...?
Tačno je da se koristi E10 gorivo ove godine.Bilo je priče o tome tokom cele zime.
Ono što mene buni je pitanje zamrzavanje razvoja bolida,da li to važi za ovu godinu ili ne...?
Manje priče,više posla. 

SUS motor je zamrznut na 01.03.2022...a hibridni deo na 01.09.2022Sejo #95-B wrote: Sun Mar 20, 2022 2:53 pm Ne bih da uništavam nade fanova.
- BreadandButter
Htedoh da pitam jel vilijams promenio boju u narandzasto, a onda se setim da je to meklaren, raspad sistema
- BreadandButter
Mozda merc ima problem sa potrosnjom guma, jel mozemo to da povezemo sa standardizovanim felnama posto su oni imali onu foru do prosle godine?
Iskreno nemam pojma.BreadandButter wrote: Sun Mar 20, 2022 3:20 pm Mozda merc ima problem sa potrosnjom guma, jel mozemo to da povezemo sa standardizovanim felnama posto su oni imali onu foru do prosle godine?