VN Bahreina 18.-20.03.2022.

Nelinjo
gjoko-mkd wrote: Sat Mar 19, 2022 9:58 pm Ferari nije bio toliko dobar kao što se vidi na prvi pogled. bahrein je staza gde su pobeđivali i kada nisu imali najbolji auto.....što znači da na one staze gde motor nema značaja, Rb će ih oduvati

jedino mi daje nadu da je Lecler izjavio da ceo dan nije nešto dobro išlo, što bi moglo značiti da ovo nije prava snaga Ferarija

Ako ostane ovakav raspored snaga bolida, Max ovo uzima....ili ferari mora pod hitno da popravi kočenje. Tu ih Rb razbija

Mercedes će se vratiti...no možda bude kasno za titulu

Ostali osim ferariveih juniora su tu gde su bili i prošle godine...tu i tamo sa momentnim iznenađenjima

Trebamo shvatiti da su ovo novi bolidi i da odnosu snaga u Bahrainu nije isti kao prije 3-4 godine. Hoćeš da kazes da je Leclerc opet napravio čudo i odvozio krug za Pole? Šta tek reci onda za Maxsa koji je bio 2 desetinke brži od svog timskog kolege.

Možda Red Bull ima prednost, ali raduje i povratak Ferrarija u vrh! Raduje što će se opet boriti za pole i pobjede. I nemojmo zaboravili da je ovaj bolid Ferrarija bez ijednog veceg upgradea! A to tek treba ocekivati, kao i novi hibridni dio motora u drugom dijelu sezone!
apricotspree
Ono za sta su sigurni u Mecki je da imaju prevelik otpor na pravcima, sto ih usporava. Takodje, vozili su samo jedan krug u q3 sa novim gumama, prvi krug je bio sa starim, tako da mozda su mogli jos desetinku dve da izvuku.

Takodje, izgleda da imaju problem sa zagrevanjem guma, zato su vozili po dva brza kruga i za razliku od Ferarija i RB koji vec u prvom sektoru voze ljubicasta vremena, mecka se tek budi u trecem.

Odlican start sezone. Nadam se da Ferari moze da isprati RBov razvoj u sezoni i siguran sam da cemo do polovine sezone gledati Mecku u borbi za pobede, ako ne i pre.

Ali kako je Hulk smekerski doleteo u cetvrtak i oduvao Strola bez i jednog dana testa sa novim bolidima i bilo kakvog iskustva sa novim gumama. 😄
apricotspree
Da se nadovezem na prethodni post.
Ono pravilo da ce se srazmerno poziciji u konstruktorima u prethodnoj sezoni dodeljivati vreme u vazdusnom sada dolazi na videlo.
Tako da je jasno zasto je npr. Has napravio toliki skok, i ona njihova izjava da su testirali i Meckin koncept je jasna. Ferari ce svakako imati najvise prostora da napreduje, potom RB pa tek onda Mecka. Takodje ogranicenje budzeta nece dozvoliti vodecim timovima da odmagle napred.

U sustini, treba ocekivati da ce Has, Alfa, Alpina, napraviti vece pomake ka napred, nego sto ce vodeci uspeti da se odlepe.
gjoko-mkd
maverick wrote: Sun Mar 20, 2022 12:27 am Kako sad pa slabiji meckin motor?

Jbt imali su najjaci motor pre 4 meseca, sad odjedared izgubili snagu!?

Jedino ako nisu taj motor zavrnuli, da traje duze, mada cisto sumnjam, al ajde moguce je ...

Sa kracim brzinama, pokusavas da onemogucis da ti auto izvlaci maks snagu, samim tim on bude mirniji pri izlasku uz krivina...
Bez ikakvih promena u samom motoru, E10 gorivo smanjuje snagu za 60 Ks. Sa prepravkama(ugao ventila, način palenja...) razlika pada na oko 20 Ks. Ferari i Honda su uspeli sve to nadoknaditi i biti ili na nivou 2021-ve, ili iznad toga u snazi motora

Izleda da Mercedes nije pokupio sve konje koje su pobegle iz štale.....
DzonyDLG
Onako laički gledano, nije mi baš najjasnije kako Mercedesovi bolidi imaju najveći otpor na pravcima a najtanju šasiju imaju na gridu. S' preda kada se uporedi njihov bolid sa ostalima, izgleda kao čačkalica. Šta to na njihovom bolidu stvara otpor?
Image
maverick
gjoko-mkd wrote: Sun Mar 20, 2022 10:12 am
Bez ikakvih promena u samom motoru, E10 gorivo smanjuje snagu za 60 Ks. Sa prepravkama(ugao ventila, način palenja...) razlika pada na oko 20 Ks. Ferari i Honda su uspeli sve to nadoknaditi i biti ili na nivou 2021-ve, ili iznad toga u snazi motora

Izleda da Mercedes nije pokupio sve konje koje su pobegle iz štale.....
Ово су само обичне претпоставке и ништа више....
“If a person has no dreams, they no longer have any reason to live.”
maverick
DzonyDLG wrote: Sun Mar 20, 2022 12:10 pm Onako laički gledano, nije mi baš najjasnije kako Mercedesovi bolidi imaju najveći otpor na pravcima a najtanju šasiju imaju na gridu. S' preda kada se uporedi njihov bolid sa ostalima, izgleda kao čačkalica. Šta to na njihovom bolidu stvara otpor?
Имају проблем са подом и то озбиљних, па су рекли да им нешт окао ствара отпор....пре ће бити да не могу уопште да реше оно поскакивање и да су зато ушторјили ауто, да има мање брзине на правцима, како не би возачи испали из седишта....
“If a person has no dreams, they no longer have any reason to live.”
DzonyDLG
Moguće da je to u pitanju. Mada i njihovo zadnje krilo je sa najvise otpora, da ne bude posle kada stave zadnje krilo kao ostali da naprasno polete. :D
Image
zarko.s.
Site Admin
Brate, šta je sa ovim Hamiltonom tokom parade vozača. Potpuno sam, izolovan daleko od ostalih. Prvi iskače iz autobusa, čak i pre nego što je stao kada se vratio do glavnog pravca….

Weird
BreadandButter
zarko.s. wrote: Sun Mar 20, 2022 2:03 pm Brate, šta je sa ovim Hamiltonom tokom parade vozača. Potpuno sam, izolovan daleko od ostalih. Prvi iskače iz autobusa, čak i pre nego što je stao kada se vratio do glavnog pravca….

Weird
On to tako vec par godina, samo sto sve vise i vise tako. Posle tripuje da su ostali rasisti ,a ustvari je samo weirdo. Alosno je bas rekao prosle godine, jedini je izolovan skroz, bleji sam, ni sa kim ne prica i cudno se oblaci. A vidim i ne ucestvuje u stvarima koje f1 organizuje sa drugim vozacima. To je njegovo pravo, al nemoj posle, ja sam sam protiv svih kme kme
Post Reply