Zanimljiv grafikon. Neočekivana sličnost Ferarija i RB, Merc totalno drugačiji?
VN BAHREINA 29.02.-02.03.2024.
CAT wrote: Sat Mar 02, 2024 8:45 amAko upoređuješ sa prvom.trkom prošle godine gde Mclarena nije bilo nigde onda da.Ali ako gledaš poslednji deo prošle sezone onda je Mclaren pao u odnosu na konkurenciju.I nisam baš siguran da će ih stići kao prošle sezone.iceman036 wrote: Fri Mar 01, 2024 9:20 pm Meklaren sjajan, napredovao najvise od svih, ovo je zaista milina za gledanje. Alpin, ajao, sta se desilo tamo, oni padaju i padaju.
Pao? Au...Moraces malo da pogledas podatke. Tacno je da motor dosta doprinosi utisku da nije dobro ali sa strane ponasanja i u krivinama sto brzim i sporim i te kako ima napretka. A po DRS brzini su skoro pa isti sa najjacim motorom na gridu a to je Ferarijeva masina. Iako je to mozda +3 do 5KS ali se oseca na pravcima kada se lomi granicni sloj.
Mclaren je u drugom delu prošle sezone bio jači od Am,Ferrarija i Merca .A sada su iza njih .Ako pručamo o motoru Am i Merc koriste iste motore pa su opet ispred Mclarena.iceman036 wrote: Sat Mar 02, 2024 8:51 amCAT wrote: Sat Mar 02, 2024 8:45 amAko upoređuješ sa prvom.trkom prošle godine gde Mclarena nije bilo nigde onda da.Ali ako gledaš poslednji deo prošle sezone onda je Mclaren pao u odnosu na konkurenciju.I nisam baš siguran da će ih stići kao prošle sezone.iceman036 wrote: Fri Mar 01, 2024 9:20 pm Meklaren sjajan, napredovao najvise od svih, ovo je zaista milina za gledanje. Alpin, ajao, sta se desilo tamo, oni padaju i padaju.
Pao? Au...Moraces malo da pogledas podatke. Tacno je da motor dosta doprinosi utisku da nije dobro ali sa strane ponasanja i u krivinama sto brzim i sporim i te kako ima napretka. A po DRS brzini su skoro pa isti sa najjacim motorom na gridu a to je Ferarijeva masina. Iako je to mozda +3 do 5KS ali se oseca na pravcima kada se lomi granicni sloj.
Tako da po meni Mclaren i nije baš najbolje odradio pauzu.Al ok ajde videćemo kako će da napreduju kroz sezonu.Za sada su lošiji od 9d Am i Merca.I Ferrarija al ajde Ferrari koristi drugi motor.
Evo @gjoko je izbacio grafikon gde kaže da je Mercov motor najslabiji.iceman036 wrote: Sat Mar 02, 2024 8:46 am Ali RBov koncept sa F-15 Eagle usisnika je za mene otkrovenje, mada realno, vise mi se svidja sistem usisa sa Dassault Rafalea, ali ajd sadNo, aerodinamika lovca bombardera F16 a la Lola Golubovic i F1 ima mnogo razlika, no neka se neko drugi time bavi. Sekcija Tehnologija F1 je zacupavela gore od neocesljane persijske macke.
Lako je Rbu da se iga sa šasijom kad im je Pu zver.Isto tako se i Merc igrao dok su imali najači Pu.Ne kažem da je loš koncept čak daleko od toga veoma hrabar i dobar al opet sve to gura HONDA.
Hondin motor nije nikakava zver niti moze da drzi korak sa Mercedesovom masinom a tek ne sa Ferarijevom. Grafikoni gjoka mkd su losi i ne znam odakle su, ja gledam telemetriju sa Racing Bull naloga i vidim druge parametre.
Sto se Meklarena tice, opet kazem, za sada su dobri jer u krivinama se mnogo bolje ponasaju od Aston Martina, Mercedes ne znam, deluju dobro.
Koliko vidim i mogu da zakljucim, Mercedes je kao i Ferari malo zavrnuo motor ali Hondini i Renoovi su odvijeni do kraja. Alpin se raspada a glavni Red Bull leti.
Sto se Meklarena tice, opet kazem, za sada su dobri jer u krivinama se mnogo bolje ponasaju od Aston Martina, Mercedes ne znam, deluju dobro.
Koliko vidim i mogu da zakljucim, Mercedes je kao i Ferari malo zavrnuo motor ali Hondini i Renoovi su odvijeni do kraja. Alpin se raspada a glavni Red Bull leti.
Ok to.je tvoje mišljenje al vidim.da se i po stranim forumima slazu da je Merc slabiji od Honde i Ferrarija.Stručnjaci koji su mnogo bliži F1 od nas kažu da su Honda i Ferrari najači čak da Honda ima i prednost.
Alpine i ne komentarišem .Čim je Renault povukao svoje ime očekivao sam.ovakav pad .Manja bruka za Renault.
Alpine i ne komentarišem .Čim je Renault povukao svoje ime očekivao sam.ovakav pad .Manja bruka za Renault.
Том аналогијом испада да је Ферари 1996-е копирао усиснике са СУ-25iceman036 wrote: Sat Mar 02, 2024 8:46 am Ali RBov koncept sa F-15 Eagle usisnika je za mene otkrovenje, mada realno, vise mi se svidja sistem usisa sa Dassault Rafalea, ali ajd sadNo, aerodinamika lovca bombardera F16 a la Lola Golubovic i F1 ima mnogo razlika, no neka se neko drugi time bavi. Sekcija Tehnologija F1 je zacupavela gore od neocesljane persijske macke.
Ne možeš performanse da ocenjuješ na osnovu 1 kruga, Alonso, Norris i Hamilton su izgubili par desetinki svojim greškama, inače po najboljim sektorima Alonso i Norris su bukvalno identični, Mercedes desetinku iza, RB i Ferari desetinku ispred.CAT wrote: Sat Mar 02, 2024 11:46 amMclaren je u drugom delu prošle sezone bio jači od Am,Ferrarija i Merca .A sada su iza njih .Ako pručamo o motoru Am i Merc koriste iste motore pa su opet ispred Mclarena.iceman036 wrote: Sat Mar 02, 2024 8:51 amCAT wrote: Sat Mar 02, 2024 8:45 am
Ako upoređuješ sa prvom.trkom prošle godine gde Mclarena nije bilo nigde onda da.Ali ako gledaš poslednji deo prošle sezone onda je Mclaren pao u odnosu na konkurenciju.I nisam baš siguran da će ih stići kao prošle sezone.
Tako da po meni Mclaren i nije baš najbolje odradio pauzu.Al ok ajde videćemo kako će da napreduju kroz sezonu.Za sada su lošiji od 9d Am i Merca.I Ferrarija al ajde Ferrari koristi drugi motor.