VN SAUDIJSKE ARABIJE 17.-19.03.2023.

apricotspree
A Laudi bilo tesko da ubedi Luisa, crko mu motor ili menjac na toj trci :D i jos na par.
Nije to bila jednostavna odluka. Jeste da auto nije bio pouzdan ali je bio brz, lako je mogao da pomisli da ce se sve srediti za 2013. seoznu, sreca pa nije.
Vidim ja da je Luis zreo za promenu, malo novogg okruzenja, uvek doda elana i svezine. Ima minimum 2 sezone u sebi, ako moze Alonso moze i on, nije od onih koji rano izgore (fetel).
Luis donosi u Ferari dosta znanja iz Mecke, odlican je u razvoju bolida, i siguran sam da bi vijao tu 8. sa Ferarijem, to bi bila bomba.
Leka moze u Mecku sa Djordjom, ostaje takodje pitanje vozaca u RB-u. Velike su sanse da ove sezone Checko napravi neko sranje. Ni Meklaren nije siguran sa Piastriem, to tek treba da se pokaze kao dobar potez.
apricotspree
Ostaje i nereseno pitanje Rikarda. On moze isto biti faktor. Mada to je rizik za svaki tim s obzirom na pad forme.
rajs41
Pirellijevi podaci za ovu trku
Image
Image
Bistro
I ja se slažem da treba računati i na povratak Rikiarda, mislim da je on i ove sezone mogao naći ekipu ali prevremeni raskid ugovora sa Mc larenom mu je bio takav da mu ekipa kao naknada isplatila basnoslovnu sumu novca ukoliko on ne nađe vozačko sedalo za 2023 pa se on odlučio da pre pauzira jednu godinu nego da vozi u williamsu ili tako neki autsajder i ispusti te pare pa makar mu ta pauza značila i kraj karijere

:D
CAT
Bistro wrote: Tue Mar 14, 2023 8:36 am Ако i ove godine Perez bude daleko iza Maxa mislim da Lando ima najveće šanse da ga zameni, dečko nema predrasuda da bi vozio sa Maxom pa makar se pokazao i slabiji od njega, a sigurno je da nije srećan u McLarenu
Inaće kad je Luis napustio McLaren onomad da bi prešao u merc, McLaren je bio daleko od najboljih, Luis je imao samo 2 dobre godine kad je imao konkurentan McLaren, 2007 kad mu je Alonso pomrsio konce na poslednju trku i naredne 2008 kad je uspeo. Nakon toga Mc Laren više nije uspevao da prati najbolje do danas (a verojatno i potrajače)

Ne bi me čudilo da Luis pređe u Ferari, ali Mik Šumaher može u ferari jedino kao test ili rezervni vozač, mali nije talentiran ko otac iako je ok lik.
Izvini si ti gledao 2012 godinu.Ne bi rekao kad kažeš da je Mclaren bio daleko od najboljih.Mclaren je te godine bio jedan od najbokjih jeste da je imao problem sa pouzdanošću al bio je ekstra brz.Da je Mclaren te godine bacio sve na jednog vozača ubeđen sam da bi uzeli titulu.
Za 2013 su svi predviđali da će Mclaren da uzme titulu a ono Mclaren te sezone rešio da proba prednji pullroad vešanje i upropastio bolid.Tako da je činjenica da je Luis u poslednjoj sezoni u Mclarenu imao dobar bolid a ne kako ti kažeš daleko od najboljih.
Vrati se pa pogledaj 2012.
Da dodam sedam pobeda Mclarena te sezone sedam pobeda RBa .
I mclaren nije bio dobar 😂😂😂
Kako tako pišete napamet.
apricotspree
Meklaren 2012 zver, Hamilton vozio kao mutav, 4 desetinke brzi u proseku od Batona, jedna od njegovih najjacih sezona, aliiii, sjajni Meklaren nije imao taku sjajnu pouzdanost, na 3 trke da se secam je Luis sa prvog mesta stao, Singapur, Abu Dabi i jos neka, plus da ne pricam o OCAJNOM radu pit ekipe u prvom delu sezone. Sa svake pol pozicije i prvof mesta Luis posle prvog boksa gubi po 3,4 pozicije. Tim kao da je sam sebe iznenadio nasavsi se na celu i poceli jakooo da brljave
CAT
Od sedam pobeda 4 Luis 3 Baton.
Kao sto sam napisao da je Mclaren gurao samo.jednog vozača verujem da bi uzeo titulu te godine.
apricotspree
CAT wrote: Tue Mar 14, 2023 3:27 pm Od sedam pobeda 4 Luis 3 Baton.
Kao sto sam napisao da je Mclaren gurao samo.jednog vozača verujem da bi uzeo titulu te godine.
Da je malo bolje pouzdanosti, Luis bi imao minimum 7 te sezone
Bistro
Pa dobro, kad kažem Mc Laren daleko od najboljih mislim na krajnji plasman, pominjete 2012 2013 sezone
2012 McLaren treći iza RB i Ferari, vozači 4ti i 5ti na lestvici, Hamilton brži 4 desetinke u proseku od Buttona ali na kraju Ham 190 a Button 188 poena samo 2 poena razlike, đaba brz bolid ako nije pouzdan, đaba brz vozač ako mu promaše strategiju
2013 i da ne pričamo, McLaren 5ti čak i iza lotusa, za ekipu kalibra McLaren to i jeste daleko od najboljih

Uporedba mi je bila prema onome kakav strava bolid su imali do 2008 godine a nakon toga ni blizu vrha, ako smatrate da je 2012 McLaren bio konkurentan kada su se na vrhu borili Vetel i Alonso do zadnje trke onda izvinite, ne slažem se
CAT
Bistro wrote: Tue Mar 14, 2023 7:46 pm Pa dobro, kad kažem Mc Laren daleko od najboljih mislim na krajnji plasman, pominjete 2012 2013 sezone
2012 McLaren treći iza RB i Ferari, vozači 4ti i 5ti na lestvici, Hamilton brži 4 desetinke u proseku od Buttona ali na kraju Ham 190 a Button 188 poena samo 2 poena razlike, đaba brz bolid ako nije pouzdan, đaba brz vozač ako mu promaše strategiju
2013 i da ne pričamo, McLaren 5ti čak i iza lotusa, za ekipu kalibra McLaren to i jeste daleko od najboljih

Uporedba mi je bila prema onome kakav strava bolid su imali do 2008 godine a nakon toga ni blizu vrha, ako smatrate da je 2012 McLaren bio konkurentan kada su se na vrhu borili Vetel i Alonso do zadnje trke onda izvinite, ne slažem se
Ja reko zbog glupe taktike Mclarena gde je gurao oba vozača dok se kod RBa i Ferrarija znalo ko je prvi vozac.
Drugo kažeš Alonso u borbi do kraja.Da a da li znaš da je te sezone Alonso imao samo tri pobede i ferrari toliko.
Tako da su Mclarenu bili malo pametni a i Hamilton mogli su mnogo bolje da prodju.Vidis da nije sve u pobedama.Nebitno činjenica je da je Mclaren bio dobar 2012 i da su mnogi prognozirali da će da budu najači u 2013 i Hamilton takav tim napušta.E sad ješte mclaren zajebao bolid 2013 sa pullrod vešanjem al to je deuga stvar.
Post Reply