А шта ако су ова два тима АМ и МкЛ зајебали на другим пољима па нису у стању да због тих проблема буду бољи...
Ако је тако, да је тај мотор преслаб, што онда алфа није успела да претекне Мерцедесе?!
VN Bahreina 18.-20.03.2022.
То ко је како насадио и шта не знам, али је једно сигурно да су нешто жестоко омашили...па прошле године је Вилијмс имао снажан мотор, па су били последњи. Тако да мотор и није кривац за овако лоше резултате, већ вероватно и шасија и под и ко зна шта још...
“If a person has no dreams, they no longer have any reason to live.”
Sto se popustanja motora tice, to nema sanse. Radili su to kad su mogli od pocetka hibridne ere, realno je bila jedna od najgore cuvanih tajni za svakog sa ocima. A da su zeznuli nesto, jesu. U kvalama u zadnjih 10 na speedtrap su oba Ferarija, obe Alfe i 6 Mercedesovih. Znamo da je Ferari uzeo vise DF, sto objasnjava manju brzinu a i bolje gume u trci. Ako je i Merc uzeo vise DF, a jeo gume u trci onda je moj neuki zakljucak da je motor na nivou Ferarijevog.
A problem pravi sto moraju da dizu bolid kako ne bi orali asfalt, i to podizanje ujedno ih jos vise usporava na pravcu (znaci mozda i bolji od Ferarijevog).
Da budem iskren, moje misljenje je da ako spuste taj bolid i uspeju da zadrze sve delove, vracamo se u prethodnih 8 godina.
Trenutno, Ferari je naspremniji, jer su se spremali 2 godine za ovo. RB je malo precenio svoj motor i zato su i zeznuli te pumpe. A Merc je krenuo pazljivije i otkljucavace svaku trku nesto. Ne valja ni kad se resava 100 problema odjednom, jednom resenje moze dovesti do nova 2 problema i onda nista nisi uradio.
Sto se tice AM/Meklaren/Vilijams, jedni su losi iz navike, jedni slusaju Strola za unapredjenja, a jedni su pustili Sainca da ode.
A problem pravi sto moraju da dizu bolid kako ne bi orali asfalt, i to podizanje ujedno ih jos vise usporava na pravcu (znaci mozda i bolji od Ferarijevog). Da budem iskren, moje misljenje je da ako spuste taj bolid i uspeju da zadrze sve delove, vracamo se u prethodnih 8 godina.
Trenutno, Ferari je naspremniji, jer su se spremali 2 godine za ovo. RB je malo precenio svoj motor i zato su i zeznuli te pumpe. A Merc je krenuo pazljivije i otkljucavace svaku trku nesto. Ne valja ni kad se resava 100 problema odjednom, jednom resenje moze dovesti do nova 2 problema i onda nista nisi uradio.
Sto se tice AM/Meklaren/Vilijams, jedni su losi iz navike, jedni slusaju Strola za unapredjenja, a jedni su pustili Sainca da ode.
Па РБ је са можда најбољом шасијом био пандан са Мерцедесом на многим тркама, а акда су се приближили по снази мотора, јели су за доручак Мерцедесе....значи ако имаш добру шасију, она даје предност и то огромну, можда мања брзина на дугим правцима, али си бржи у кривинама и то надокнадиш све...Nelinjo wrote: Tue Mar 22, 2022 11:03 am Naravno da nije sve u motoru... ali bez motora, sasija ne može nista! McLaren me je neprijatno iznenadio... ocekivao sam više od njih.
Мерцедес има можда слабији мотор ,али не много пар КС је ту у питању, проблем је та шасија, што не смеју да је спусте ниже јер онда дрља ли дрља за све новце по асфалту, и због тога губе драгоцено време...
Упоређивање Мерцедес и Ферари.... тачније Луис и Леклер...Мерцедес је превише нестабилан и отуда сви ови проблеми, мотори су им ту негде, можда мало слабији мотор код Мерцедеса али не превише и то је упитно...Проблем стабилност изласка из кривина, ту Мерцедес много губи отуда и тако лош резултат...
Ако успеју да реше те проблеме скакања аута, биће они раме уз раме са РБ и СФ и можда нам стварно буде интересантна сезона са три тима која се макљају за прво место...За сада су РБ и СФ порпилично испред Мерцедеса..
Par zanimljivosti iz videa
- Gorivo je isto kao i motor zakljucano znaci nema menjanja smese
- E10 je 10postotni udeo Etanola alkohola koji je dosta agresivan prema materijalima
- Takodje moze da stvori parni cep i da onemoguci pravilno zahvatanje goriva iz rezervoara
Ako sam dobro razumeo, Mercedes ako ima problem sa motorom nema ga zbog samog motora vec zbog specifikacije goriva koju su mozda i oni omasili.

Mcl je ispustio ceo test zbog problema sa kocnicama.Ako sam dobro shvatio,prakticno su trku koristili da nadoknade propusteno.Ono sto je dobro ,da su pouzdani.Hoce li opet biti brzi kao u Barseloni i kada?VidecemoNelinjo wrote: Tue Mar 22, 2022 11:03 am Naravno da nije sve u motoru... ali bez motora, sasija ne može nista! McLaren me je neprijatno iznenadio... ocekivao sam više od njih.