VN Bahreina 18.-20.03.2022.

mercedes-amg///
gjoko-mkd wrote: Sun Mar 20, 2022 9:45 pm Neki kažu da je Lekler pametno punio baterije na startno-ciljnu ravninu(i bio sporiji), da bi napao sa 4-te krivine sa punom baterijom....

ako je tako, vrlo pametno...
Apparently Leclerc might have saved a bit of battery on the main straight, to use it in his attack at T4; this made look the DRS of Verstappen more powerful, it might have been a voluntary strategy of Leclerc.
Dragan
gjoko-mkd wrote: Sun Mar 20, 2022 9:45 pm Neki kažu da je Lekler pametno punio baterije na startno-ciljnu ravninu(i bio sporiji), da bi napao sa 4-te krivine sa punom baterijom....

ako je tako, vrlo pametno...
Apparently Leclerc might have saved a bit of battery on the main straight, to use it in his attack at T4; this made look the DRS of Verstappen more powerful, it might have been a voluntary strategy of Leclerc.
Vrlo verovatno da je to i uradio , pogledaj Ferarijevu brzinu na kraju startno ciljnog pravca u trenutku kada ga Max pretice , jedva 280km/h

Lekler je odvezao savrsenu trku , nije nigde ni najmanju gresku napravio, nema sumnje da ce se boriti za titulu ukoliko Ferari bude donosio unapredjenja tokom cele sezone.
Sejo #95-B
Crveni 1.-2.,otkad se to nije desilo... Očigledno je da su izdominirali Ferrari motori. Iskreno , još uvek čekam da se proglasi ilegalni motor...
Čestitke nama crvenima!

Volim kad pobede najlepši bolidi.Nadam se da će se nastaviti sezona istim tempom.

P.S. Da li ste i vi osetili da su bolidi mnogo sporiji nego što su bili u 2021..?
Manje priče,više posla. :ferrari:
f-fan
Odlična prva trka sezone

Hasovci na konju, Magnusen vozio ceo vikend kao na drogama. Da je Mazepin ostao mi sada ne bismo znali koliko zapravo taj bolid može, njih dvojica ne bi odmah mogli izvući ovo iz bolida.

Žou, Džou ili kako se već čita odradio super trku, na kraju i poen dobio, super start.
Botas pokazao da je majstor za kvale ali preticanje baš ne ide.

Čini mi se da bolidi mogu lepo da se prate, videćemo šta će biti na ostalim stazama.

Arabija mislim da neće pokazati ništa novo, mercedesovi korisnici možda budu još gori.

RB ima potencijal
Ferari odlično iskoristio prošlu godinu
Alpinin el plan podbacio, osim ako im nije bio plan da se bore za koji bod
Dzoni
:vozim:
Dzoni
I Alonso je imao probleme sa makinom.
:vozim:
Lesa91
:ferrari: :ferrari: :ferrari:
Lekler, doktorski, pokazao jos 2019 da zna da pobedjuje, od tada pokazao da zna da gura do maksimuma, i sad ponovo potvrdio.
Maks, pokusao je, priredio malo zabave kao sto sam i ocekivao zajedno sa Leklerom.
Sainc, odradio trku, vozio koliko treba da se zadrzi podijum, nista posebno.
Perez, los start i posle toga jurnjava, nije mogao da nadoknadi nista.
Hamilton dobro startovao, posle toga se vozio u krug.
Russell, isto startovao ok, dosao na poziciju 6 na 3sek iza Hamiltona, posle toga vozac ispred dobija bolju taktiku i to je bilo to. Nije imao sta da grize dalje.
Magnusen, ocekivano, 7o mesto je bilo planirano, i to je ostvario. Sa ovima ispred nije mogao, a ovi iza nisu mogli s njim.
Botas, mora da se presalta na startovanje sa Ferari motorom. Da nije zezno start mozda bi bilo zanimljivo sa Magnusenom.
Okon, on je hteo verovatno bolid od prosle sezone, pa mu dali najstariju verziju od ove. Koja se ispostavilo da je i jedina koja funkcionise.
Cunoda, kruzio stazom, bez gresaka i kupio kajmak polako.
Alonso, uzeo "naprednu" verziju.
Zou, los prvi krug ali se brzo vratio. Izgleda je ta Alfa vrlo dobra.
Sumaher, posle kontakta u prvom krugu gume su otisle za taj stint, ali posle se nije nesto izvukao. Ne znam sto nije menjao gume za vreme VSC, jer su ga obisli svi lagano na restartu.
Mercove musterije - kolaps
Hulk i Seb se verovatno svadjaju oko penzije jer nijedan ne zeli da sedne ponovo u AM.
Sto se bolida tice: 2 godine zrtvovanja ili "reci cemo da je ilegalno a vi nama sledeca pravila". Merc cist treci. Alfa/Haas 4-5. Alpina ni tu ni tamo. Tauri taman izmedju njih negde. Meklaren, AM, Vilijams...
I najbitnije: bele linije, da li je to bilo toliko tesko reci. Plus je svim vozacima na sastanku skrenuta paznja na preticanja, izgurivanje i ostale prakse koje su se koristile u prethodnim godinama. Ponasanje na stazi je juce bilo odlicno.
P.S.
AlexPb
Image
Image
apricotspree
Kakav je Renoov motor? Cini mi se da su jaci od Mecke?
gjoko-mkd
apricotspree wrote: Mon Mar 21, 2022 10:43 am Kakav je Renoov motor? Cini mi se da su jaci od Mecke?
Lično mislkm da je oko 5 Ks jači...jer nema šanse da jw šasija bolja, pa da budu ovako egal na samu trku sa ostalima iz srednjeg grida
Post Reply