DC Univerzum

User avatar
zarko.s.
Site Admin
Posts: 1021
Joined: Mon Mar 07, 2022 7:00 pm
Location: Belgrade
Contact:
Image

Svima nam je verovatno i dalje u dobrom secanju Nolanova Batman trilogija, koja je po meni bila i revolucija kada su u pitanju filmovi sa superherojima. Medjutim, ispostavilo se na kraju da su ta tri filma fakticki bili prica sama za sebe, a ne pocetak stvaranja filmskog univerzuma kakav je stvorio Marvel.

Pocetak stvaranja DC filmskog univerzuma je ispostavilo se film Man of Steel iz 2013. godine. Cini se da su nakon toga ljudi seli i definisali sta zele dalje da rade. Sledeci film koji je izasao je bio Batman v Superman: Dawn of Justice koji je zestoko napljuvan od strane publike i kritike. Mislim da su ocekivanja bila prevelika, ali je realno i prica puna rupa

Nakon toga je usledio film Suicide Squad o grupi negativaca koje Americka vlada unajmljuje da se bore protiv druge vrste zla koje preti da uništi ceo svet. Film je malo bolje prošao kod kritike od Batman vs Superman, mada se ni on nije porslavio.

Prvi film nakon Nolanovih Betmena koji je stvarno hvaljen svuda je Wonderwoman koji je izasao na prolece. U pitanju je prica o nastanku heroine Wonderwoman (Cudesna Zena). Licno, strepeo sam, ali na kraju sam bio stvarno zadovoljan kako je sve ispalo.

Oštre kritike na račun filmova su nekako usporile razvoj filmskog univerzuma. Tako je Ben Aflek odlučio da više neće da glumi Betmena. Ta uloga je sada pripala Robertu Patinsonu i njegov prvi film The Batman je upravo izašao i pobrao je jako dobre kritike.



Sto se tice TV univerzuma, tu se stvari razvijaju pozitivnim tokom vec 4 godine a za to je zasluzan americki kanal CW koji je u vlasnistvu Warner Brothers korporacije koja inace distribuira DC filmove.
Sve je pocelo 2012. i serijom Arrow koja je postala mega popularna. Prosle godine je krenula serija The Flash cija se radnja odvija u istom univerzumu i bilo je nekoliko epizoda u kojima se likovi iz ove dve serije susrecu i saradjuju jedni s drugima.

Image

2016. je krenula i treca serija DC's Legends of Tomorrow u kojoj se nekoliko sporednih likova iz Arrowa i Flasha udruzuje u spasavanjju sveta.

Image

2015. je zapocela i serija Supergirl, koja se u početku prikazivala na drugom kanalu. Medjutim, scenaristi i producenti su isti kao i za ove prethodne tri pa je prošle godine serija prebačena na CW, pa smo jedne nedelje gledali 0ogroman Crowwover sve cetiri serije u kojoj su se junaci borili protiv invazije vanzemaljaca. U prethodnoj sezoni se u nekoliko epizoda pojavio i Superman.

Image

Sada već ima i drugih novijih aktuelnih serija kao što su StarGirl i Superman & Lois.
User avatar
zarko.s.
Site Admin
Posts: 1021
Joined: Mon Mar 07, 2022 7:00 pm
Location: Belgrade
Contact:
Prvih 10 minuta novog Betmena



Film je bas mračan. I uopšte nije loš. Ali dug je u p.m.
Post Reply